Већина радника ЈКП „Водовод“ Зајечар подржава садашње руководство

Радници ЈKП “Водовод” у Зајечару, су се након радног времена у петак, 2. јула окупили испред Фабрике воде, како би дали подршку руководству свог предузећа, поводом актуелних оптужби дела радника окупљених око Синдиката “Независност”, који тврде да садашње руководство руинира и угрожава функционисање предузећа и комплетно водоснабдевање на територији града Зајечара.

Окупљени радници испред Фабрике воде, осврнули су се на протест од пре два дана испред управне зграде “Водовода”, у жељи да демантују неистине које су тамо изнете од стране 20-ак радника “Водовода” који су имали подршку чланова синдиката из десетак градова, као и појединих опозиционих одборника.

Они су упозорили јавност Зајечара да је једини циљ њиховог протеста притисак на Градску управу, судство и Kомисију за постављење директора ЈKП Водовод.

Подршку руководству коју је потписало око 90 одсто запослених радника “Водовода” прочитао је Слободан Мишић:

Поједине раднице рекле су да желе да раде у миру и без конфронтирања са колегама који су супротног мишљења.

“Данас примамо редовно плате, купујемо нову опрему, имамо чиме да радимо и заштитимо се на својим радним местима; на рачуну имамо новац и можемо да планирамо инвестиције”, рекле су раднице између осталог пред колегама који су их подржали аплаузима:

Текст, видео и слика преузети са портала „За медиа“.