Возила ЈКП "Водовод" Зајечар

Саопштење за јавност: Куповина механизације и улагање у дистрибутивни ситем

Због дотрајалости мреже у подтупижничкој зони ЈКП „Водовод“ Зајечар планира да од наредне године отпочне знатна улагања у овом делу дистрибутивног система. Услед кварова на траси цевовода који се креће од Тупижнице, преко Грлишта до Зајечара, више се неће привремено санирати кварови већ ће се приступити замени 15 до 20 метара цеви, односно сваки прекид у водоснабдевању ће се искористити управо на замени дела мреже при чему ће се уложити више од сто хиљада динара при сваком квару, како би се у догледном времену комплетно заменила цела траса.

С обзиром на то да су екипе овог предузећа често на неприступачном терену, што им отежава рад, недавно је набављена и комбинована машина вредна шест милиона динара, која ће радницима знатно олакшати посао. Такође, ЈКП „Водовод“ купио је још два нова возила која сада омогућавају бржи и сигурнији излазак на терен.

Куповином нове механизације и возила настављено је опремање како би предузеће сопственим средствима било у стању да и најтеже послове реализује самостално.